Trauma therapie Den Haag

Een trauma begint met een heftige gebeurtenis. Als je dit niet op geen goede manier kunt verwerken en je vervolgens niet meer zoals gebruikelijk kunt functioneren dan ontstaat het trauma omdat je de gebeurtenis geen plek kunt geven. Daarom is het zo belangrijk dat je een trauma goed verwerkt en dat kan bijna niemand in zijn of haar eentje. Ik ben er om je te helpen. Neem in ieder geval contact met mij op en vertel je verhaal. Dat lucht al enorm op en is het begin van je verwerking.

De valkuil; hoe reageert je lijf?
Het lijkt alsof je nergens last van hebt. Alleen bevinden alle traumatische ervaringen zich dieper, het kan nog steeds veel bij je losmaken, de herinneringen liggen namelijk opgeslagen in je onderbewustzijn. Ineens kan het bij je losbarsten en komt alles weer naar boven. Je slaapt slecht, je bent boos, maar ook erg verdrietig en kunt je ook onveilig voelen. Al met al heb je geen grip meer op hoe jij je voelt. Maar sluipenderwijs kan ook: je voelt je op steeds meer plekken en situaties niet meer op je gemak, terwijl je geen idee hebt wat daar nou mis is. Je hebt het gevoel dat je niet meer in balans bent.

De behandeling bestaat uit de volgende onderdelen:

Veiligheid en vertrouwen herstellen
Wat tijdens de trauma therapie belangrijk is, is dat jij je op jouw gemak voelt bij mij. Dat jij je veilig voelt. Dit zorgt ervoor dat we samen aan de slag kunnen, en zo kunnen werken aan het herstellen van vertrouwen.

Vervolgens gaan we op zoek naar het trauma. Soms weet je wat het is maar net zo vaak ben je het je niet bewust. Omdat je brein het ‘verstopt’ heeft om jou te beschermen tegen de pijn.

Maak een afspraak bij mij
Neem vrijblijvend contact met mij op als je vragen hebt over trauma therapie in Den Haag. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder.