Verlies en rouwverwerking in Den Haag

Je kunt een partner, je vader of moeder, maar ook een kind verliezen. Maar het kan ook moeilijk zijn om afscheid te nemen en dit verwerken als het gaat om een baan, kinderwens of een relatie.

Waar het ook om gaat, het is belangrijk om te leren omgaan met je verlies. Dat gaat zelden makkelijk. Toch kun je er vaak samen met je omgeving, familie en vrienden, mee om leren gaan en vorm geven aan je verlies. Maar soms lukt dit niet en loop je, bijna letterlijk, vast.

Om een verlies goed te kunnen verwerken, kom je verschillende stappen tegen in het rouwproces. Dit zijn stappen die nodig zijn om uiteindelijk je leven weer op te kunnen pakken. Daarbij kun je denken aan:

  • aanvaarden van het verlies,
  • doorleven van de pijn en het verdriet,
  • je leven een nieuwe invulling geven,
  • het verlorene een plek kunnen geven.

Het ingewikkelde van rouw is dat al die stappen door elkaar lopen. Dat maakt het proces soms té gecompliceerd. Therapie kan dan helpen.

Veel mensen lopen vast in dit proces omdat ze geleerd hebben hun emoties die nodig zijn om hun verlies te verwerken, te onderdrukken.

We gaan samen op zoek naar de essentiële punten in jouw proces en ondersteunen je tijdens de emoties die erbij horen. Zo kan het verlies in een ander perspectief komen te staan en kun jij stapje voor stapje weer verder.

Maak een afspraak bij mij
Neem vrijblijvend contact met mij op als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder.